diumenge, 12 d’agost del 2007

GIOSTRA DI SULMONA

Les Gralles i els Tabals de Jesús sonen a Sulmona (Itàlia)

Els Grallers i les Gralleres de Jesús van viatjar aquest agost fins a Sulmona (Itàlia) per participar en la VIII Giostra Cavalleresca d’Europa. La Giostra és una festa de tipus renaixentista en la qual hi participen grups de dança, música, abanderats…de diferents ciutats d’Europa entre les quals hi havia Le Puy en Velay (França), Cesky Krumlov (República Txeca) o Burghausen (Alemanya).

Els Grallers i les Gralleres de Jesús van animar amb la seva música els diferents actes programats dintre de la Giostra, entre els quals destaca la celebració de dues desfilades pels carrers del centre de la ciutat de Sulmona. Els tabals i les gralles van sonar amb força i el grup de grallers, tots uniformats amb vestits d’època renaixentista, van tocar un ampli repertori de cançons que va agradar molt al públic.

Amb tot, l’acte central de la Giostra Cavalleresca d’Europa són les curses de cavalls que se celebren després de les desfilades. En aquestes curses cada grup participant tenia un genet assignat que corria en nom del seu municipi. Tot i els esforços del genet, els Grallers de Jesús no van poder aconseguir la fita de l’any 2002, quan una representació de Tortosa va resultar vencedora de la III Giostra Cavalleresca d’Europa.

D’altra banda, a l’Ajuntament de Sulmona es va dur a terme una recepció de benvinguda amb els parlaments de l’alcaldessa en funció de la ciutat i dels representants dels grups participants a la Giostra. El regidor de Joventut de l’EMD de Jesús, Jordi Brull, va ser l’encarregat de presentar el grup i el poble, i de pronunciar el parlament d’agraïment per la invitació. Al mateix temps, els quatre representants assistents a l’acte van poder lliurar a l’organització de la festa i a la resta de grup participants un petit morter com a mostra d’un producte típic de les nostres terres.


El grup de Gralles i Tabals de Jesús estan molt satisfets de la seva actuació a Sulmona i esperen poder representar el poble de Jesús en properes edicions.


10 comentaris:

feréstec ha dit...

casetini, ma non ci credo!

io mai sono retratato per la tua càmera de ventar arretratos... ai ragatzo, mai quedato en la tua cara i voràs!

deixant de banda que jo surto poc, com sempre (ja ho sé que no sóc gens fotogènic, però no és culpa meua!!!) les fotos estan molt bé, a vore ara a on mo n'anem i haurem de decidir si l'any vinent mos emportem als 7C, que estan queixosos perquè enguany no han anat enlloc!!

au, ciao ragatzos i ragatzes!

feréstec ha dit...

per cert casetini, para compte en les faltes o no aprovaràs mai les opos!!!!

j

Anònim ha dit...

www.rowenta.it

Anònim ha dit...

A vore, estic d'acord en Jiuseppe que surt poc, i una que surt, al final, més val no fer cap comentari. a més, trobo que Lluis surt a massa, això no pot ser... però en general trobo que està genial. Una altra crítica que vull fer, ja que avui tinc lo dia, és que al final nposa grallers de jesús: I LES XIQUES QUÈ? Ja estem a lo de sempre... Bueno, salutacions desde terres andines!!!!

Anònim ha dit...

Luigi! Ciao! Soy Roberta, que tal? he visto las fotos y me han encantado....

Anònim ha dit...

jusepeeee si k surts a algunes fotos eh trobo vamos, avore i ki se fa passa per robertaaaa avoreeeeeee.
que diu la chilenaaa?k las fet tu lo video? pos per n'aixo poso grallers de jesus, pk tu no las fet, si no posaria gralleres de jesus
jejej
es bromaaaaa
xalaaaaaa molt, bueno ja u estas fent cabroneta

krusty ha dit...

Pietro,
mais q cosa fare!?!!? q cosa dice?!?!? andiàmonos als 7cervelli!!!! tutti plegati!! en lo plegatini!!!
troppo Baci ;)

Anònim ha dit...

Ciao a tutti. Sono Roberta. Non so se ve ne ricordate di me (spero di si, ma sono una ragazza di Sulmona che avete conosciuto nel vostro viaggio a l'Italia. Io si che me ne ricordo di voi. Soltanto volevo dirvi que siete tutti fantastici e que mi piacerebbe avere l'indirizzo e-mail del vosto amico Luis. Qualcuno mi lo può dare? Grazie mille. R.

Anònim ha dit...

Hola Luis!
Soy Marta, un compañero tuyo me ha dado es ta pagina para poder contactar contigo!

no me caso! No he podido pegar ojo en toda la noche, el gorro de Pan te quedaba muy bien!!

No se quien es Roberta, pero me da igual luchare!! Dime algo!! Te extraño!

SKULL ha dit...

Tot el que feu está molt bé.
Pero tindrieu que organitzar en més serietat la formació de la gent jove del poble que volen ser grallers, els feu anar a la masia i allí no es presenta ningú.
I aixó corre el perill de desanimar-los.