Com cada any, la colla de Gralles i Tabals de Jesús s’encarrega de la part més festiva i musical de la fira de l’Oli, i durant tot el dissabte 24 de febrer omplen els carrers del poble amb música tradicional i popular.
La jornada comença al matí, amb la inauguració de la fira literària Joan Cid i Mulet dins del marc de la Fira de l’Oli, amb l’actuació dels grallers.
A la tarda, es celebra la popular Trobada de Grallers i Gralleres i dolçainers i dolçaineres dels Països Catalans que enguany es celebra la dotzena edició.
A la nit, com tots els anys, el Casal Jesusenc s’omple de festa, amb el concert folk, un concert que s’ha convertit en un punt de trobada obligat per a moltes persones que els agrada aquest tipus de música, i d’altres que no són habituals d’aquest ambient, però que han descobert una altra forma de viure la vida.
Prop de cinc-centes persones, que de manera directa o indirecta formen part del gremi de música tradicional i popular es trobaran durant aquest cap de setmana a Jesús, per gaudir de la música i de la festa.
La Trobada segueix el següent horari:
17.30h: Concentració a l’Edifici Municipal i cercavila pels carrers del poble i centre de la Fira de l’Oli.
19.00h: Concert de gralla, dolçaina, gaita i tabalet a l’escenari de la Fira.
21.00h: Sopar de germanor en totes les colles assistents.
23.30h: Cercavila des de la Masia fins al casal Jesusenc per part de Xarop de Canya.
21.00h: Sopar de germanor en totes les colles assistents.
23.30h: Cercavila des de la Masia fins al casal Jesusenc per part de Xarop de Canya.
24.00h: Concert al casal Jesusenc (entrada gratuïta).
A primera hora de la tarda, els carrers del poble s’omplen amb la música festiva dels grups que participen a la cercavila i que acaben a l’escenari de la Fira amb un concert a càrrec de cada colla assistent. Des del Vendrell passant per cambrils fins a Vinaròs i Massalió, gairebé de tots els punts dels Països catalans i de les Terres de l’Ebre assisteixen colles a la nostra Trobada. Un total de 20 colles que passen per l’escenari de la fira de l’oli a interpretar una peça.A la nit arriba la part més esperada per totes les colles, primer el sopar que organitzem i que ja és una tradició. En acabar comença el concert de música tradicional i folk, amb l’animació del grup Vallesà Xarop de Canya, que anima els carrers del poble fins arribar al casal, convertint-se en tot una tradició. Tot seguit amb el grup Ameba, els quals, diversos components, són del grup La Carrau, que també ha passat per la Fira en alguna ocasió. I finalment per acabar el concert el grup d’Ulldecona, més ben dit, de diversos llocs, com Vinaròs o Benicarló, Pepet i Marieta, és un grupen el qual conflueixen estils tan dispars com el son, la paxanga, el reaggae, el rock & roll, el pop, el tango, el bolero, la jota i fins i tot el xa-xa-xa; i ho fan en perfecta harmonia gràcies al to humorístic i reivindicatiu que caracteritza les lletres de Pepet i Marieta.
2 comentaris:
Ui!! ui!! kin finde mos spera més animadet!!! los grallers casi us ho sabeu montar tan B com los vostres cosins germans dls Diables 7Cervells!!! ;)
Salut! heu fet cap idea de portar-hi a més a més de dolçainers del País Valencià i grallers del Principat de Catalunya, grups de les Illes Balears per a tal de completar la festivitat, així tindrieu representació de tots els Països Catalans.
Publica un comentari a l'entrada